Profiel Max van Aerschot

"Ruimte is een heilig goed. Als je ziet hoe snel de wereld verstedelijkt, is dat angstaanjagend. Architecten nemen met hun ontwerpen schaars wordende ruimte in. Dat moet dan ook weloverwogen gebeuren. Een architect dient verantwoording te kunnen afleggen over wat hij maakt. Duurzaam  generatieoverstijgend, is essentieel."

Max van Aerschot (1952) heeft, sinds hij in 1991 zijn architectenbureau begon, een indrukwekkende portfolio opgebouwd. Met name in de regio Haarlem en Amsterdam heeft hij vele projecten op zijn naam staan. Max van Aerschot is gefascineerd door historische binnensteden en het cultureel-/industrieel erfgoed. In zijn werk spelen de historie, het geheugen, de ziel en het geweten van de stad een belangrijke rol.

Max van Aerschot is sinds maart 2008 tevens actief als stadsbouwmeester van de gemeente Haarlem. Deze benoeming komt onder meer voort uit zijn grote betrokkenheid bij de ruimtelijke ontwikkeling van stad en regio en zijn beeldbepalende en spraakmakende ontwerpen en plannen voor de historische binnenstad en het cultureel- en industrieel erfgoed.